Албена Инвест Холдинг финансира Албена

863
Албена Инвест Холдинг финансира Албена

Албена Инвест Холдинг ще кредитира Албена. Това става ясно от дневния ред на насроченото за 6 ноември извънредно Общо събрание на акционерите на Албена.

Акционерите ще решават на него въпроса за сключване на договор за дългосрочен заем между двете компании в размер на 2.6 млн. евро. Средствата ще се използват от Албена за инвестиции и покриване на текущи разходи за подобряване и реновиране на материална база.

Срокът за погасяване на задължението е 5 години, на равни вноски годишно. Заемът се отпуска при годишна лихва 4.5%, с едногодишен гратисен период.

За обезпечение по кредита ще се направи първи по ред залог върху вземане на Албена, произтичащо от сключени договори за предоставяне на хотелиерски услуги между Албена и туроператори за 2012 година, като ежегодно следва да се учредява адекватно по размер вземане за целия период на заема.

Срокът за усвояване на сумата от кредитополучателя е до 30 юни догодина.

Акционерите на Албена ще се произнесат и по предложението за сключване на договор между споменатите вече две компании за новация за обединяване на вече отпуснати кредити с главница към датата на подписването на споразумението 3.29 млн. евро. Годишната лихва ще бъде 1-месечен EURIBOR, плюс надбавка от 2%.

Погасителният план е следният: 2012 г. - гратисен период, 2013 г. - 884 000 евро, 2014 г. - 884 000 евро, 2015 г. - 834 000 евро, 2016 г. - 684 602 евро.

Замът ще бъде гарантиран чрез учредяване на втори по ред залог върху бъдещи вземания на Албена от предоставяни услуги.

Акциите на Албена поскъпват на БФБ-София тази сутрин с 1.20%, на 59 лв. за лот, а тези на Албена Инвест Холдинг се задържат на 6.5 лв. бройката.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg