Албена инвест - холдинг коригира търговото си предложение за закупуване акциите на останалите акционери на България - 29, информират от второто дружество.

Търговият предложител е подписал с Албена холдинг споразумение за следване на обща политика по управление на България - 29 чрез съвместно упражняване на притежаваните права на глас, се казва още в съобщението.

Предложената цена по търговото предложение е в размер на 11.62 лв. за една акция.

Трябва да се има предвид, че Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по предложението.

Да припомним, че предишното търгово предложение на Албена инвест - холдинг бе при цена от 9.27 лв. за една акция.

По последна информация на България - 29 акционери в компанията, притежаващи пряко или чрез свързани лица над 5% от гласовете в ОСА, са Албена инвест - холдинг (63.93%), Б Инвест (12.81%), Алфа Финанс Холдинг (8.37%), Албена 2000 Строителство и Инжинеринг (6.64%).

България - 29

Компанията е с предмет на дейност производство и търговия на памучни прежди и изделия от тях, продажба на стоки от внос и местно производство, външно-икономическа дейност, отдаване под наем помещения за производствени и административни нужди, транспортни услуги, хотелиерство, ресторантьорство, - в съответствие с действащото законодателство и след получаване на необходимите разрешения, търговско представителство и посредничество, осъществяване на производствена дейност – самостоятелно или в сдружение – на стоки за потребление, технологично обновление и маркетинг, машинна обработка на информацията, както и всяка друга дейност, разрешена от законодателството на Република България.

Акциите на България - 29 не са от ликвидните на пазара. Последно те са търгувани на 23 ноември, когато са прехвърлени близо 32 хил. лота. Цената на книжата се е заковала на 6.10 лв. за бройка.