Албена Инвест Холдинг разпределя брутен дивидент от 0.20 лв. на акция

1238
Албена Инвест Холдинг разпределя брутен дивидент от 0.20 лв. на акция

На проведеното на 24 юни общо събрание на акционерите на Албена Инвест Холдинг АД-к. к. Албена е взето решение да се разпредели брутен дивидент от 0.20 лв. на акция за 2006 г. (общо 1.1 млн. лв.), съобщава БФБ-София.

Акционерите са приели останалата част от печалба в размер на 3 317 032.70 лева да се отнесе към резервите на дружеството.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент е 5 юли 2007 г.

Освободени за дейността им като членове на Управителния съвет до 31 октомври 2006 г. са Димитрийка Андреева и Марин Ангелов. Също така Светлана Станкова и Николай Николов са освободени от длъжност като членове на Надзорния съвет.

За нови членове са избрани Ивелина Грозева и Маргита Тодорова.

Основни акционери в Албена Инвест Холдинг са Албена АД с 45.12% от капитала и Райфайзен Централбанк Австрия АГ-Виена с 4.69 на сто.

Вчера книжата на дружеството поскъпнаха с 1.55 % до средна цена 17.08 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg