Албена Инвест отнася печалбата за 2006 г. към резервите

856
Албена Инвест отнася печалбата за 2006 г. към резервите

Албена Ивнест Холдинг свиква общо събрание на акционерите на 9 юни 2007 г., на което ще се обсъжда печалбата от изминалата година да бъде отнесена към резервите, става ясно от сайта на БФБ-София.

За 2006 г. холдинговото дружество обяви нетна печалба в размер на 4.417 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 7.085 млн. лв. за година по-рано.

Акционерите на компанията ще гласуват и за освобождаване от отговорност за дейността им през 2006 год. като членове на Надзорния съвет Владимир Пенчев, Николай Николов и Светлана Станкова, както и членовете на Управителния съвет – Иван Калинков, Силвия Кирякова и Даниела Маринова-Иванова.

За дейността им до 31 октомври ще бъдат освободени от отговорност като членове на Надзорния съвет Димитрийка Андреева и Марин Ангелов.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултата на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 21 май 2007 г.

Вчера от БФБ-София съобщиха, че с решение на Варненския окръжен съд е вписано увеличение на капитала на Идис АД - дъщерно дружество на Албена Инвест Холдинг АД-к. к. Албена.

Капиталът на дружеството е увеличен от 55 000 лв. на 300 000 лв. чрез издаване на нови 245 000 броя поименни безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 1.10 лв. всяка, при условие че Албена Инвест Холдинг АД-к. к. Албена запише и придобие 245 000 броя акции.

Преди увеличението на капитала Албена Инвест Холдинг АД-к. к. Албена притежаваше 92.84% от капитала на Идис АД, а след увеличението притежава 98.69%.

Рано днес офертите купува/продава по позицията са на нива от 16.60/16.80 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg