Албена учредява ново дъщерно дружество чрез апорт

827
Албена учредява ново дъщерно дружество чрез апорт

Съветът на директорите на Албена АД-к. к. Албена () взе решение Албена да учреди еднолично акционерно дружество с наименование Ваканционен клуб Приморско ЕАД.

Седалището на дружеството ще е в Приморско, общ. Приморско, с адрес на управление – ММЦ Приморско, Административна сграда.

Предметът на дейност е хотелиерство и ресторантьорство, туроператорска дейност в съответствие с действащото законодателство и след получаване на необходимите разрешения и други.

Капиталът е в размер на 44 006 326 лева, разпределен на 44 006 326 броя поименни акции с право на глас с номинална стойност по 1 лев всяка и ще бъде внесен под формата на непарична вноска, направена от Албена АД-к. к. Албена.

Вноската е описана в Приложение 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7 на Заключение на тройна съдебно-техническа експертиза и Доклад на експертната оценка, приета от Бургаски окръжен съд. Дружеството ще се управлява по едностепенна система от Съвет на директорите.

Днес акциите на Албена загубиха 3.07% от стойността си, до средно ниво 91.79 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg