Алфа Индекс Имоти постигна 7.69% доходност за една година

494
Алфа Индекс Имоти постигна 7.69% доходност за една година

Секторният взаимен фонд Алфа Индекс Имоти постигна доходност от 7.69% от началото на публичното предлагане на 17 април 2006 г., съобщават от дружеството.

От началото на тази година Алфа Индекс Имоти реализира доходност от 7.01%, а доходността за последните шест месеца е 10%. Емисионната стойност на дял от фонда за 19 април 2007 г. е 1.0828 лв., а цената на обратно изкупуване е 1.0720 лв. Разходите за емитиране и обратно изкупуване са 0.5% и са включени в цената. Активите на Алфа Индекс Имоти достигнаха 2.043 милиона лева.

“Корекцията, която наблюдавахме през последните месеци накара инвеститорите да се насочат към акции, които се използват като убежище в период на кризи и те преоткриха отново АДСИЦ, които не ги подведоха”, коментира Петър Василев, портфолио мениджър на Алфа Асет Мениджмънт.

„Нашите очаквания са този ръст да продължи през цялата 2007 г., тъй като част от проектите на отделните дружества трябва да бъдат финализирани, което ще се отрази позитивно и върху финансовите им резултати”, допълни той.

Фокусът на Алфа Индекс Имоти е насочен към акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ), които инвестират в недвижими имоти. Инвестиционната стратегия на Алфа Индекс Имоти е пасивна – фондът инвестира в тези АДСИЦ за имоти, които са най-ликвидни и най-активно търгувани, като разпределението на акциите на отделните АДСИЦ в портфейла е правопропорционално на техния акционерен капитал.

Фондът реализира доходност от 2.14% през изминалия месец и този резултат го нареди на трето място по доходност сред всички български взаимни фондове, инвестиращи в акции. Първите две места в класацията бяха заети от фондове, които инвестират предимно в акции на компании от Източна Европа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg