Алфа кредит АДСИЦ-София (

) ще извърши увеличение на капитала от 650 хил. лв. до 1.3 млн. лв., като за целта ще предложи 650 хил. акции.

Новите акции с номинал от 1 лев имат емисионна стойност от 1.16 лв. Ако бъдат пласирани всички книжа, ще бъдат набрани 754 хил. лв.

Конкретните дати за търговия на правата, записване на акции и аукционът по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК ще бъдат обявени допълнително след публикуване на съобщението за публично предлагане в централен ежедневник.

Присвоеният борсов код на издадените права е R3ALCR. Всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните от него права.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 500 000 нови акции.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 16 април 2008 г., сряда.

Основният пазар на Алфа Кредит АДСИЦ ще бъде пазарът на банкови вземания – търговски кредити и кредити за домакинства, който към март 2006 г. възлиза на близо 18 млрд. лв., като 64.5% от тях са търговските кредити, а останалата част са кредитите на домакинствата. От тези кредите 94.39% са редовни.

Съучредители в Алфа кредит АДСИЦ са Албена инвест холдинг АД, Текам ООД и Алфа финанс холдинг АД.