Алкомет инвестира 7.5 млн. лв. в производството си

1396
Алкомет инвестира 7.5 млн. лв. в производството си

В изпълнение на публикуваните инвестиционни намерения Алкомет приключи през този месец сделка за 7.5 млн. евро с италианската фирма MINO S.p.A., съобщиха от публичната компания.

Инвестицията е за изработване и монтаж на нов междинен валцов стан за валцоване на ленти и фолио, снабден с автоматизирана система, филтрационна система за пречистване от маслени аерозоли на изпусканите в атмосферния въздух организирани емисии, филтрираща система за маслото за валцоване, охлаждаща система и система за снижаване нивото на шум.

С реализацията на инвестицията се цели повишаване производителността на фолиеви продукти, снижаване на тяхната себестойност, повишаване качеството на произвежданата продукция, създаване условия за производство на по-стойностни продукти и не на последно място заздравяване и подобряване на позициите на компанията на Европейския пазар на фолиеви продукти.

За деветмесечието на 2010 г. дружеството реализира над 35 хил.тона продукция за близо 166 млн. лв., което е с 39% повече спрямо същия период на 2009 г.

Акциите на Алкомет поскъпнаха на БФБ-София днес с 0.26%, до 3.82 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас