Алкомет инвестира 7.5 млн. лв. в производството си

1416
Алкомет инвестира 7.5 млн. лв. в производството си

В изпълнение на публикуваните инвестиционни намерения Алкомет приключи през този месец сделка за 7.5 млн. евро с италианската фирма MINO S.p.A., съобщиха от публичната компания.

Инвестицията е за изработване и монтаж на нов междинен валцов стан за валцоване на ленти и фолио, снабден с автоматизирана система, филтрационна система за пречистване от маслени аерозоли на изпусканите в атмосферния въздух организирани емисии, филтрираща система за маслото за валцоване, охлаждаща система и система за снижаване нивото на шум.

С реализацията на инвестицията се цели повишаване производителността на фолиеви продукти, снижаване на тяхната себестойност, повишаване качеството на произвежданата продукция, създаване условия за производство на по-стойностни продукти и не на последно място заздравяване и подобряване на позициите на компанията на Европейския пазар на фолиеви продукти.

За деветмесечието на 2010 г. дружеството реализира над 35 хил.тона продукция за близо 166 млн. лв., което е с 39% повече спрямо същия период на 2009 г.

Акциите на Алкомет поскъпнаха на БФБ-София днес с 0.26%, до 3.82 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg