Алтерко вече е публична компания

1821
Алтерко вече е публична компания

Книжата на Алтерко АД вече се търгуват на Българска фондова борса. След първите 40 минути от днешната търговска сесия по позицията са сключени 8 сделки за 6275 акции.

Трансакциите са осъществени на нива от 1.60 до 1.65 лв. за брой, като общият оборот до момента възлиза на 10 333 лв.

Компанията успя да пласира 1.5 млн. акции при цена от 1.45 лв. за брой, с което набра над 2.1 млн. лв. свеж ресурс. Поръчки за участие бяха подадени през 11 инвестиционни посредника, включително от 15 институционални инвеститора – договорни фондове и инвестиционни посредници.

Финалното разпределение на акции показва, че 2/3 от всички акции са записани от физически лица, а 1/3 от юридически лица, включително институционалните инвеститори. Подадените поръчки бяха за 2.5 млн. броя при предложени 1.5 млн. нови акции.

Набраните над 2.1 млн. лв. ще се използват основно за производството, реализацията и усъвършенстването на продуктите SHE (система за автоматизиран контрол на дома) и MyKi (смарт часовник за деца), както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата“, който е приоритетен за бъдещото развитие на групата на Алтерко АД.

Всички дейности, свързани с това бизнес направление, ще се разработват и развиват от Алтерко Роботикс ЕООД, което е дъщерно дружество на Алтерко АД.

Заедно с Алтерко, общият брой на компаниите, осъществили IPO у нас, вече е 28. Съвкупната набрана сума достига 479.034 млн. лв., сочи справка на Profit.bg.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...