Американският фонд e придобил 6% от Еврохолд България

605
Американският фонд e придобил 6% от Еврохолд България

Американският инвестиционен фонд Firebird Avrora Fund, Ltd е придобил 6% от акциите на Еврохолд България (3 млн. броя), според съобщение, публикувано от БФБ - София.

Firebird Management LLC управлява активи от над 3 милиарда долара, разпределени в осем фонда. Компанията е фокусирана върху инвестиции в страните от бившия Съветски Съюз и Източна Европа.

Според Фонд Мениджърът на компанията Ian Hague: "Firebird придобива миноритарни участия в компании със силен мениджърски екип, солидна дългосрочна стратегия и изключителни възможности за растеж", допълва съобщението.

Сделката бе осъществена на 9 март на пода на борсата на цена от 3 лв. на акция, или общо 9 млн. лв. След транзакцията свободният търгуем обем акции на Еврохолд България достигна 30%, а пазарната капитализация на компанията е в размер на 162 млн. лв.

На 7 март се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 7.5 млн. акции, представляващи 15% от капитала на Еврохолд България АД, като бяха пласирани 5.506 млн. акции, или 73.41% от предложеното количество, минималната цена бе 3.00 лв., а максималната – 3.25 лв. за брой. Средната цена бе формирана на ниво от 3.0107 лв. за брой.

Също така УС на Еврохолд България гласува решение за увеличение на капитала на дружеството от 50.003 млн. лв., на 62.503 млн. лв., чрез издаването на 12.5 млн. акции с номинална стойност от един лев и емисионна цена от 3.35 лв. за брой.

Днес акциите на компанията се търгуваха на средна цена от 3.30 лв. при обем 214 293 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg