Министерството на финансите поддържа Стратегията за развитие на БФБ-София до 2012 г., като отчитаме, че откритостта и публичността са от голямо значение. Това посочи във встъпителните си думи Ана Михайлова, зам. министър на финансите на България при откриването на кръглата маса „Капиталовият пазар в България - накъде след кризата?", с организатори АИКБ и в. "Стандарт".

„Независимо, че ролята на Българска фондова борса е първостепенна, то свое централно място имат и всички заинтересовани страни, както и тяхното добро взаимодействие", декларира заместник-министърът.

Според нея ефективният и работещ капиталов пазар трябва да е ключова цел, а пазарът да се утвърди като основен инструмент за развитие на икономиката и източник на финансиране.

Във встъпителните си думи Ана Михайлова отново засегна темата за приемането на България в еврозоната, както и усилията на правителството в тази насока.

„Безспорно развитието на капиталовия пазар е ключов елемент от развитието на икономиката", се съгласи и подуправителят на БНБ Димитър Христов, който също бе сред участниците на кръглата маса, като смята, че наред със стратегиите за развитие на ЦД и БФБ е необходима и цялостна стратегия за пазара, която да засяга интересите на всички участници на пазара.