Акциите на инфраструктурните компании и тези на дружествата от финансовото посредничество се сочат като най-перспективните книжа на Българска фондова борса според обобщените резултати на анкетата на Profit.bg - „Акциите от кой сектор смятате за най-перспективни?“

На зададения въпрос отговориха общо 270 участника, като фаворит в класацията се очерта инфраструкторния сектор, посочен от близо два пъти повече участници от втория в класацията - финансовото посредничество.

Участниците можеха да избират измежду осем възможни варианта – химическа промишленост, тежка индустрия, фармация, недвижими имоти, инфраструктура, финансово посредничество, други и търговия.

Най-често соченият вариант бе „инфраструктура“. Той бе маркиран от 34% от анкетираните, или от 93 души.

На второ място се наредиха акциите на компаниите с дейност, класифицирана като „финансово посредничество“. Той бе посочен от 18% от участниците (49 от анкетираните).

С малки разлики следващите позиции се заеха от фармация (10.74%, или 29 души) и химическа промишленост (9.26%, или 25 човека). С равен брой гласове са тежката индустрия и недвижимите имоти. Те съответно бяха маркирани от 9% от включилите се в анкетата.

Може да участвате и в най-новата анкета на Profit.bg - „Смятате ли за високи комисионните, удържани от Централен депозитар АД и Българска фондова борса - София АД при всяка сделка ?“