Срокът за внасяне на обвързваща оферта в конкурса за продажбата на 70 процента от капитала на "Параходство Български морски флот" ЕАД, Варна ще бъде до 15.00 ч. на 9 януари 2008 г., съобщиха от Агенцията за приватизация (АП).

Агенцията започна заключителния етап на двустепенния конкурс. След разглеждането на предварителната оферта, изпълнителният съвет на агенцията взе решение за допускане на "Кей Джи Маритайм Шипинг" АД до участие в процедурата.

АП отчита, че планираните инвестиции в индикативното предложение на българо-германския консорциум за развитието на морския флот са по-големи от очакваните и гарантират постигането на поставените в стратегията цели.

Окончателната оферта ще бъде представена след завършването на икономическия и правен анализ (дю дилижънс) на дружеството, пише в съобщението.

До 20 декември е срокът за извършване на огледи на активи на дружеството и за срещи с представители на дружеството, АП, Министерството на транспорта и други организации, имащи отношение към приватизационната процедура.