АП организира търг, ще продава миноритарни части от 3 дружества

830
АП организира търг, ще продава миноритарни части от 3 дружества

Агенцията за приватизация организира 14-ия "Неприсъствен публичен търг", на който ще се предложат за продажба миноритарни дялове от 3 непублични компании, съобщава БФБ-София.

Общо 0.21% от капитала на ЕАЗ ООД, Перущица ще се предложат с начална цена от 2270.70 лв. Дружеството е с предмет на дейност: производство на пусково-защитна апаратура, автоматични прекъсвачи, стоки за бита, услуги, вътрешна и външна търговия.

За изминалата година компанията обяви печалба от 33 хил. лв. спрямо загуба от 134 хил. лв. за 2005 г. Общите приходи възлизат на 2.142 млн. лв. спрямо 2.423 млн. лв. за година по-рано.

С начална цена 23 280 лв. ще се предложи пакет от 24% от капитала на Черноморец ООД, с. Черноморец. Допуска се и плащане с непарични платежни средства.

Компанията се занимава с добив и преработка на скално-облицовъчни материали, вътрешна и външно-търговска дейност, внос, износ и реекспорт.

За 2006 г. Черноморец ООД обяви загуба от 55 хил. лв. при печалба от 21 хил. лв. за година по-рано.

Само един дял, или 0.003% от Мина Лев ООД, с. Кръстец ще се предложат на инвеститорите. Началната цена е 10 лв. Предметът на дейност на дружеството е добив и експедиция на въглища.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...