АП предлага 110 дружества на 16-ия централизиран публичен търг

482
АП ще предложи акции от 110 дружества за продажба на 16-ия централизиран публичен търг, който ще се проведе на “Българска фондова борса-София” АД.

В рамките на търга Агенция за приватизация предлага за продажба два мажоритарни пакета – 67% от “Балканкар - Ерма” АД, Трън и 67% от “Балканкар ЗФИ” АД, Брезник. Останалите са остатъчни пакети, като по-атрактивни сред тях са: 32% от “Балканкар - Руен” АД, Асеновград; 30% от “Балканкар – ЗПДЕА Г. Костов” АД“; “София Принцес хотелс” АД; “Булгарплод София” АД; “ЗПАД “Армеец” АД; “КЦМ” АД; “Сомат” АД; “Софарма” АД и др.

При Армеец се предлагат 4.6% от капитала, или 6 920 акции с номинал от 100 лв. и минимална продажна цена от 235.72 лв.

Също така ще бъдат предложени 45 851 акции на Монбат АД с минимална продажна цена от 15.50 лв. на брой.

11 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства, а 93 – срещу пари.

За шест дружества се предвижда комбинирано плащане (срещу пари и непарични платежни средства).

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната – 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент “Централизиран публичен търг” на “Приватизационен пазар” на “Българска фондова борса София” АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg