АП удължи сроковете за продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот

528
АП удължи сроковете за продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот

Агенцията за приватизация взе решение да удължи сроковете за продажба на 70% от капитала на Параходство Български морски флот ЕАД.

Според новите срокове, кандидатите в консурса могат да искат разяснения от агенцията по процедурата до 24 октомври. До 24 септември пък трябва да предоставят документация за допускане, т.е. да докажат, че отговарят на предварително посочените квалификационни условия.

Издаването на сертификат на участниците от АП, както и закупуването на информационни меморандуми ще става до 19 октомври. Срокът за подаването на индикативните оферти се удължава до 8 ноември.

Решението за удължаване на сроковете в предварителния етап на конкурса за продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот ЕАД е във връзка с големия брой закупени конкурсни документации и двата неработни дни (6 и 7 септември 2007г.), които допълнително намаляват времето, в което кандидатите могат да подготвят и представят в АП необходимите документи за доказване съответствието си с предварителните квалификационни изисквания.

Общо 23-а са кандидатите, закупили документация за участие в конкурса, стана ясно преди две седмици, но в последствие един от тях се отказа именно поради кратките срокове.

За 2006 г. Параходство Български морски флот има печалба в размер на 18.793 млн. лв., при приходи от 401.271 млн. лв., докато за година по-рано финансовият резултат е 40.405 млн. лв., при постъпления от 412.575 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg