Армеец увеличи капитала си на 30.766 млн. лв.

615
Армеец увеличи капитала си на 30.766 млн. лв.

На редовно годишно общо събрание проведено на 21 май 2007г. акционерите на Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество „Армеец” взеха решение капиталът на дружеството да се увеличи от 15 019 000 лв. на 30 766 000 лв. Акционерите решиха печалбата за 2006 г. в размер на 17.497 млн. лв. да се разпредели, като след заделяне на законовите резерви, капитала на дружеството да се увеличи, съобщават от компанията.

Съгласно предварително обявения дневен ред, акционерите одобриха доклада на Управителния съвет за дейността на дружеството, доклада на регистрираните одитори и приеха заверените финансови отчети за 2006 г.

Общото събрание прие изменения и допълнения на Устава на дружеството, с които в Устава се отрази увеличения размер на капитала.

Общото събрание освободи от отговорност членовете на Надзорния и Управителния съвети за 2006 г., а специализираното одиторско предприятие „Гранд Торнтон” ООД бе избрано за одитор на дружеството за 2007 г.

В изпълнение на разпоредбите на Кодекса за застраховането за отговорен актюер на дружеството беше избрана Албена Петрова.

ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт притежава 83.57% от капитала на Армеец, докато Централна кооперативна банка има 9.057 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg