Арома планира трикратно увеличаване на капитала

451
Арома планира трикратно увеличаване на капитала

Ръководството на Арома АД-София планира до края на годината да предложи на акционерите на дружеството вземане на решение за трикратно увеличаване на капитала с натрупани резерви на дружеството.

На базата на досегашните резултати, ръководството прогнозира увеличаване на продажбите на продукция с 5-7 %, в сравнение с 2006 г. и ръст на печалбата на Арома АД-София с около 30%, в сравнение с изтеклата година.

За първите три месеца на годината Арома АД има нетна консолидирана печалба в размер на 1.182 млн. лв. спрямо положителен финансов резултат от 97 хил. лв. за година по-рано.

В края на периода основният капитал на дружеството е 5.164 млн. лв., а собственият – 31.607 млн. лв.

Общото събрание на дружеството взе решение да разпредели по 0.11 лв. брутен дивидент на акция за изминалата година. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент е 9 юли 2007 г.

Днес по позицията се сключиха 15 сделки за общо 2450 акции, като стойността на сделките възлезе на 20 052.20 лв. Минималната цена по време на търговската сесия бе 7.95 лв., а максималната – 8.30 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg