На 7 август (вторник) на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Зенит имоти АДСИЦ-София, съобщават от институцията.

Вторичната търговия с права ще стартира същия ден и ще продължи до 20 август (понеделник). Фондът планира да увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв., като издаде 150 хил. права, всяко от което дава възможност за записването на една от новите акции с номинална и емисионна стойност от 1.00 лв.

Правата на Зенит имоти АДСИЦ ще се търгуват на вторичен пазар с присвоен борсов код R2ZENIT. Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 15 септември 2007 г.

ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка по увеличението на капитала ще бъде открита в ТБ Стопанска и Инвестиционна Банка АД.

Учредители на дружеството са Зенит Агрохолдинг АД със 76% от капитала и пет физически лица с по 4.8% от капитала. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Владимир Москов – Председател на СД и Изпълнителен директор, Георги Менов –Заместник-председател на СД, Любен Витанов – член на СД.

Фондът планира да се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, земеделска земя, парцели, офиси, търговски имоти, индустриални имоти.