Аукционът на Корпоративна търговска банка ще се проведе на 10 май

1038
Аукционът на Корпоративна търговска банка ще се проведе на 10 май

Съгласно решение на УС на Корпоративна търговска банка АД, аукционът за продажбата на 1 млн. акции на банката ще се проведе на 10 май 2007 г., съобщават от дружеството.

Както беше обявено предварително, емисията ще е в размер на 1 млн. обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност 10 лв. всяка и ще бъде издадена в резултат на увеличаване на капитала от 50 млн. на 60 млн. лв.

Предложените акции са разпределени за два вида поръчки – лимитирани и пазарни, като за лимитираните поръчки са определени 30 % от общото предложено количество акции, или 300 000 броя акции, а за пазарните поръчки – 70 % от общото предложено количество акции, или 700 000 броя.

Лимитирана е поръчката за покупка на акции по зададена цена, която не може да бъде по-ниска от минималната емисионна стойност, определена с решение на Общото събрание (45 лева). Максималната цена, на която могат да бъдат придобити акции е 58.50 лева – цена, ненадвишаваща с 30 % минималната емисионна стойност.

Класирането на подадените и приети поръчки ще бъде извършено от ОББ АД по следния алгоритъм:

- за лимитирани поръчки – според заявените в поръчките цени, класирани в низходящ ред;
- за пазарни поръчки – по среднопретеглената цена на одобрените лимитирани поръчки.

В проспекта за публично предлагане на акции ясно са заложени целите за развитието на банката – устойчив ръст и значително подобряване на основните капиталови показатели. Чрез него се гарантира реализирането на прозрачна политика за развитието на банката, което ще е от полза за всички акционери.

Корпоративна търговска банка АД реализира високи финансови резултати за 2006 г. Сумата на активите е увеличена с 92 % до 1.005 млрд. лева, което води до увеличаване на пазарния дял на банката. Ръстът на привлечените средства от фирми и граждани е почти удвоен в размер на 95.1 % до 884.2 млн. лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg