На 30 май (сряда) на Българска фондова борса ще се проведе аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ, съобщават от институцията.

Вторичната търговия с правата ще стартира същия ден и ще продължи до 12 юни (вторник). Присвоеният борсов код на правата ще е R2HBGF.

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ планира да увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв.

Акциите от увеличението на капитала ще се записват до 6 юли 2007 г. ИП Загора Финакорп АД ще е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ планира изграждането на търговски комплекс със заведения, офиси и жилища в Студентски град, София, става ясно от проспекта на дружеството.

Разгърнатата застроена площ ще е 8 870 кв. м, докато приблизителната стойност на проекта е 7 млн. лв.

Според плановете на дружеството, сградата ще се състои от пет основни и две спомагателни нива. На партерното ниво ще бъдат разположени коктейл-бар и ресторант, докато на втория етаж ще се намира билярд клуб и италиански ресторант.

Изграждането на комплекса ще стартира през март 2007 г., а срокът за реализация на проекта е 27 месеца. Фондът планира да финансира дейността си чрез набраните средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.), второ увеличение на капитала (до 8 млн. лв., което ще се осъществи до края на 2007 г. и дългово финансиране в размер на 2 млн. лв.

Учредители на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти са ДФ Стандарт инвестмънт високодоходен фонд, управляван от УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, с 30% от капитала, Ареа ООД и Джулай ЕООД с дялови участия от по 35%.