Аукционът за 170 хил. права от Сити Дивелъпмънт АДСИЦ ще е на 17 октовмри

755
Аукционът за 170 хил. права от Сити Дивелъпмънт АДСИЦ ще е на 17 октовмри

На 17 октомври 2007 г. на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на общо 170 хил. права от Сити Дивелъпмънт АДСИЦ-София от първоначалното увеличение на капитала на дружеството.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 500 хил. лв. на 2.2 млн. лв. Всяко закупено право ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една от новите акции на фонда по 10 лв. номинална и емисионна стойност.

Вторичната търговия с правата на дружеството ще се състои от 17 до 30 октомври, докато крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 23 ноември 2007 г.
ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД е борсовия член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Обединена Българска Банка.

Към настоящия момент Сити Дивелъпмънт АДСИЦ има инвестиции в две жилищни сгради. Това са комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж.к. Овча Купел.

В първия си проект дружеството е взело решение да придобие 13 апартамента и 2 гаража, като размерът на инвестицията е 1.328 млн. лв. Очаква се комплексът да бъде окончателно приключен през април 2008 г., докато приходите ръководството пресмята на 2.008 млн. лв.

До момента продадени са общо 5 от 13-те апартамента, а за останалите 8 има сключени предварителни договори. (Сделките ще бъдат изповядани през декември, след приключване на увеличението на капитала).

От втория си проект компанията има разрешение да придобие 5 апартамента, 1 гараж, магазин/офис и фитнес зала. Размерът на инвестицията е 644 хил. лв., а очакваните приходи са 964 хил. лв.

Към 1 октомври от дружеството има продадени 4 апартамента, а за последния има сключен предварителен договор.

”Със средствата от увеличението на капитала ще бъдат придобити и останалите имоти в двата комплекса”, уточни Николай Димитров от дружеството по време на официалната му презентация. Необходимите средства за покупката на един апартамент, фитнес, магазин и 2 гаража са 389 хил. лв., споделиха от компанията.

Към момента дружеството се намира в напреднала фаза на проучване на терен от 4 дка в Горна баня и може още в следващите дни да бъде сключен предварителен договор. Към края на август 2007 г. приходите от основна дейност на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ са 849 хил. лв., а печалбата възлиза на 226 хил. лв., или 4.52 лв./акция.

Основни акционери в дружеството са ЕТ Румен Вътков II с 65%, докато ДФ Ти Би Ай Динамик и ДФ Ти Би Ай Хармония са с 15 на сто. Финансови и Бизнес Консултации има 5 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg