На 11 февруари 2007 г. на Българска фондова борса ще се състои смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от Турин Имоти АДСИЦ-София, съобщават от институцията.

Фондът планира да увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв., като всяко право ще даде възможност за записването на една от новите акции на дружеството по номинална и емисионна цена от 1 лв.

Вторичната търговия с правата ще продължи в дните от 11 до 22 февруари, а крайната дата за записване на акциите от увеличението е 20 март 2008 г.

ИП Елана Трейдинг АД е борсовият член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, a набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Банка Пиреос България.

Учредители на дружеството са Елди АД с 50% от капитала, Елана високодоходен фондАД– 30% от капитала, Лукан Луканов с 15% и Димитър Луканов – с 5% от капитала. Лукан Луканов и Димитър Луканов участват в управлението на Арома АД.

В състава на Съвета на директорите влизат Лукан Луканов – изпълнителен директор и председател на СД, -Венцислав Стоев - зам.-председател на СД и Йордан Николов – член на СД.

Сред инвестиционните намерения на емитента е придобиване на земеделска земя, като този актив ще заеме най-голям дял в портфейла му. Основната цел при инвестиране в този род имоти е свързана с промяна на предназначението на земеделската земя и превръщането на имотите в урегулирани с възможност за застрояване и изграждане на обекти с различно целево предназначение.