На 5 септември 2007 г. на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Сингулар АДСИЦ-София, съобщават от институцията.

Фондът планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., чрез издаването на 150 хил. права, всяко от които ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една от новите акции по номинална и емисионна стойност от 1.00 лв.

Вторичната търговия с правата на дружеството ще стартира на 5 септември и ще продължи до 17-и същия месец. Присвоеният код на издадените права е R2SING. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 10 октомври 2007 г.

ИП Фина-С АД е борсовия член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Райфайзенбанк-България ЕАД.

Сингулар АДСИЦ ще насочи своите инвестиции към следните целеви пазарни сегменти – имоти с бизнес и търговско предназначение, имоти с хотелско предназначение, в жилища и селскостопанска земя.

Учредители на дружеството са „Сингулар Асет Мениджмънт” АД, Варна, притежаващо 70% от капитала и „Корпоративна търговска банка” АД, София, с 30% от капитала.