АутоБохемия увеличава двойно капитала си на 3.777 млн. лв.

472

Съветът на директорите на АутоБохемия () е взел решение даувеличи капитала на компанията от сегашните 1.888 млн. лв. на 3.777 млн. лв., като за целта ще емитират нови 1.888 млн. нови акции, съобщават от Българска фондова борса.

Новите акции са обикновени, поименни, безналични с право на глас в ОСА, от един и същи клас с вече издадените.

Димана Ранкова, зам. председател на КФН и ръководещ Управление “Надзор над инвестиционната дейност” е взела решение за отписване на АутоБохемия от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

На проведено на 28 септември извънредно общо събрание на акционерите на АутоБохемия e прието решение за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

През май Фаворит Холд отправи търгово предложение към останалите акцинери на АутоБохемия на цена от 6.00 лв. на акция. Броят на акциите, обект на търговото предложение, бе 20 498, като няма оповестен резултат.

Предложителят притежаваше (пряко и чрез свързани лица) 1 867 770 книжа, или 98.91% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg