Компанията на Уорън Бъфет може би има един проблем, а той е, че притежава твърде много свободни парични средства.

По данни от Berkshire Hathaway Inc. към края на юни 2016 г. кешът на компанията расте до рекордните 72.7 млрд. долара спрямо 58.3 млрд. долара в края на първото тримесечие на 2016 г.

Повишението от началото на годината пък е от 1%, след като от началото на 2016 г. бяха придобити производителят на батерии Duracell, както и доставчикът на самолетно оборудване Precision Castparts на обща стойност 37 млрд. долара.

Така анализаторите отвъд океана вече очакват поредната сделка от страна на Berkshire Hathaway.

Компанията обяви нетна печалба от 5 млрд. долара, или 3.042 долара на акция от клас А, което е с 25% повече от 4-те милиарда долара, обявени за второто тримесечие на 2015 г., или 2442 долара на акция от същия клас.

Приходите на компанията на инвеститора Уорън Бъфет растат с 6%, до 54.46 млрд. долара. Основна причина за добрите резултати е застрахователният бизнес на Berkshire Hathaway, отчитащ ръст на печалбата си от 40%, до 1.32 млрд. долара.

Именно застрахователното подразделение на Бъфет разполага с над 61 млрд. долара от свободните парични средства.

Инвеститорът, който на 30 август тази година ще навърши 86 години, днес има богатство, оценено на повече от 65 млрд. долара, което му отрежда четвъртата позиция сред най-богатите хора в света.