БАКР повиши кредитния рейтинг на ПОК „Доверие” АД на А–

1083

След поредната текуща оценка на ПОК „Доверие" АД и управляваните от компанията пенсионни фондове, Българска Агенция за Кредитен Рейтинг (БАКР) повиши перспективата в рейтинга А- на ПОК „Доверие” от тренд стабилен на тренд положителен и потвърди рейтинга А- (тренд стабилен) на УПФ „Доверие”, ППФ „Доверие” и ДПФ „Доверие”.

Кредитен рейтинг би присъден на ПОК „Доверие" и управляваните от компанията пенсионни фондове от БАКР и ICRA в края на 2004 г.

Оттогава кредитната агенция извършва постоянно наблюдение на дейността на ПОК "Доверие" и на всяко шестмесечие изготвя оценка, на базата на която потвърждава, понижава или повишава рейтинга.

От 2007 г. компанията намалява някои от таксите и прави отстъпки от размера им (~15%) за осигурени лица, които освен в УПФ или ППФ „Доверие” се осигуряват допълнително и в доброволния фонд на дружеството.

Постъпленията от осигурителни вноски на едно лице в УПФ през шестмесечието на 2007 г. се увеличават значително и превишават средните.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...