БАКР повиши кредитния рейтинг на ПОК „Доверие” АД на А–

1068

След поредната текуща оценка на ПОК „Доверие" АД и управляваните от компанията пенсионни фондове, Българска Агенция за Кредитен Рейтинг (БАКР) повиши перспективата в рейтинга А- на ПОК „Доверие” от тренд стабилен на тренд положителен и потвърди рейтинга А- (тренд стабилен) на УПФ „Доверие”, ППФ „Доверие” и ДПФ „Доверие”.

Кредитен рейтинг би присъден на ПОК „Доверие" и управляваните от компанията пенсионни фондове от БАКР и ICRA в края на 2004 г.

Оттогава кредитната агенция извършва постоянно наблюдение на дейността на ПОК "Доверие" и на всяко шестмесечие изготвя оценка, на базата на която потвърждава, понижава или повишава рейтинга.

От 2007 г. компанията намалява някои от таксите и прави отстъпки от размера им (~15%) за осигурени лица, които освен в УПФ или ППФ „Доверие” се осигуряват допълнително и в доброволния фонд на дружеството.

Постъпленията от осигурителни вноски на едно лице в УПФ през шестмесечието на 2007 г. се увеличават значително и превишават средните.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg