Българска роза Севтополис изгради нов склад за изходни материали

1188
Българска роза Севтополис изгради нов склад за изходни материали

В Българска роза Севтополис АД, гр. Казанлък е изграден и пуснат в редовна експлоатация нов склад за изходни материали и помощни вещества с разгърната площ 880 кв. м и ново изградена инфраструктура към него (пътища, площадки, товаро-разтоварни рампи, транспортен портал и др.), съобщават от БФБ-София.

Новият склад напълно отговаря на изискванията на добрата производствена практика, a инвестицията в него е на обща стойност над 2 млн. лв., съобщи за Profit.bg директорът за връзки с инвеститорите на компанията Видьо Видев.

През миналия месец дружеството обяви, че ще пусне в експлоатация нова машина за обвиване в цех "Твърди лекарствени форми".

Инвестиционната програма на Българска роза Севтополис АД за 2007 г. предвижда инвестиции в размер на 8.2 милиона лева, насочени към модернизация и реконструкция на съществуващите мощности за производство в съответствие с новите стандарти и екологични изисквания и ново строителство.

Компанията предвижда нетна печалба за 2007 г. в размер на 1.7 млн. лв., спрямо 1.608 млн. лв. за изминалата година. Софарма АД притежава 49.00% от дружеството, докато Телсо АД има 6.6 на сто.

От началото на търговската сесия по позицията се изтъргуваха общо 14 698 акции на нива от 6.20 и 6.25 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg