Българска роза Севтополис купи земя за 1.12 млн. лв., ще строи нови производствени мощности

693
Българска роза Севтополис купи земя за 1.12 млн. лв., ще строи нови производствени мощности

Българска роза Севтополис АД-Казанлък закупи земя с площ 10 672 кв. м от урегулиран поземлен имот по плана за регулация на Казанлък за сумата от 1.12 млн. лв., съобщи БФБ.

На новозакупения имот ще бъдат изградени нови производствени мощности, оборудвани със съвременно технологично оборудване отговарящо на изискванията на добрата производствена практика, складови помещения, силози за съхранение на суровини и др.

Също днес стана ясно, че поради липса на кворум свиканото от Българска роза-Севтополис АД-Казанлък ОСА за 28 юни 2007 год. не се е провело, като се отлага за 13 юли от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

ОСА ще гласува решение за увеличение на капитала чрез емитиране на нови акции от 6 032 712 лв. на 12 065 424 лв. Ще бъдат емитирани нови 6 032 712 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. всяка.

Акционерите ще гласуват и проекторешение за разпределение на печалбата за 2006 г. в размер на 1.608 млн. лв. след заделяне на 10% във фонд "Резервен", да се отнесе за покриване на натрупани загуби.

Предметът на дейност включва производство на етерични масла, парфюмерия и козметика, субстанции и лекарствени средства и търговия с тях. Софарма АД притежава 49.00% от дружеството, докато Телсо АД има 6.6 на сто.

Днес по позицията са изтъргувани общо 5294 акции на средна цена 6.16 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg