Българска роза-Севтополис пуска в експлоатация нова машина за обвиване

496
Българска роза-Севтополис пуска в експлоатация нова машина за обвиване

Българска роза-Севтополис АД-Казанлък ще пусне в експлоатация нова машина за обвиване в цех "Твърди лекарствени форми", съобщава сайтът на БФБ-София.

Оборудването отговаря на най-новите изисквания за производство във фармацевтичната промишленост, като машината ще осигури увеличение на производствения капацитет с 20%.

През октомври дружеството пусна в редовна експлоатация напълно реконструиран, модернизиран и отговарящ на изискванията цех Вторична опаковка в дружеството.

Българска роза-Севтополис обяви нетна печалба в размер на 1.747 млн. лв. за 2006 г., спрямо положителен финансов резултат в размер на 1.692 млн. лв. за година по-рано. Основният капитал на дружеството е 6.032 млн. лв., а собственият – 10.562 млн. лв.

Софарма АД притежава 49.00% от капитала на дружеството, докато Телсо АД и УПФ “Доверие” имат по 6.61 и 4.90 на сто. Днес по позицията бяха изтъргувани 4641 акции на нива от 6.35 и 6.51 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg