Българска роза–Севтополис представи пред КФН проспект за увеличение на капитала

1569
Българска роза–Севтополис представи пред КФН проспект за увеличение на капитала

Българска роза-Севтополис АД-Казанлък () е представило за потвърждаване в КФН проспект за първично публично предлагане на акции.

Компанията планира да увеличи капитала си от 6 032 712 лв. на 12 065 424 лв. чрез емитиране на нови 6 032 712 броя обикновени безналични акции с номинална и емисионна стойност 1 лв.

Решението за увеличението на капитала бе взето на ОСА от 13 юли. Проспектът е изготвен от ПФБК.

От компанията очакват, че търговията с правата от увеличението на капитала ще започне още в края на октомври.

“Ако приемем, че Комисията за финансов надзор се произнесе по документа до 10 дена и становището й е положително, ще трябва да обнародваме съобщението в ДВ, което ще отнеме около 7 дена, около една седмица е и периодът между съобщението в ДВ и началото на търговията”, коментира за profit.bg Видьо Видев, директор за връзка с инвеститорите на Българска роза – Севтополис.

Увеличението ще се счита за успешно ако бъдат записани и платени най-малко 2/3 или 4.022 млн. книжа от предложеното количество нови акции.

Според Видев набраните средства ще бъдат изцяло насочени към изпълнението на инвестиционната програма на компанията.

Основни акционери в компанията са Софарма АД () , която притежава 49.00% от дружеството, докато Телсо АД има 6.6 на сто.

През деня акциите на казанлъшкото дружество поскъпнаха с 2.24%, до средните 3.65 лв. при изтъргуван обем от 5 239 акции. Цените на поръчките варираха между 4.7 лв. и 4.78 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg