Тази седмица бе проведено учредителното събрание на Клуба на финансовите директори. Такава организация се създава за първи път в България и има за цел да изгражда и налага световни стандарти и високо ниво на експертиза сред професионалистите в управлението на финансови ресурси у нас. За пръв негов председател беше избран финансовият директор на VIVACOM Атанас Добрев, съобщиха от учредители на клуба за Profit.bg .

Членове на новия клуб са финансовите мениджъри на 27 големи компании в страната. Сред тях са представителите на едни от най-големите банки у нас като Първа инвестиционна банка, ОББ и Уникредит Булбанк, финансовите директори на двете най-големи частни национални телевизии БТВ и Нова, както и на компании от ранга на Кока-Кола България, IBM, Карлсберг България, Балканстар и Билла България. Телеком секторът освен с VIVACOM е представен и от оперативния финансов директор на Глобул и финансовия директор на Некском България.

Освен световните финансови стандарти новата организация ще се стреми да реализира обща платформа за срещи и дискусии между финансови директори, икономисти и професионалисти в областта на управлението на финансовите ресурси, както и за срещи с професионалисти от други области - корпоративно управление, човешки ресурси, връзки с обществеността и други.

Клубът има за цел да се превърне в открит форум за дефиниране и споделяне на най-добри практики в управлението на финансови ресурси, да предоставя възможности за свободно споделяне на идеи, опит и познания, както и да разработва и представя пред професионалната общност идейни платформи, които да помогнат за подобряване на ефективността и комуникацията във финансовата сфера.

В управителният съвет на новата организация влизат - Атанас Добрев - главен финансов директор на Vivacom (председател), Димитър Шумаров - главен финансов директор на ОББ (зам. председател), Емилия Палибачийска - главен финансов директор на UniCredit Bulbank, Златка Дамова - главен финансов директор на Кока Кола България и Венцислав Чолаков - главен финансов директор на Билла България.

Сн.: Атанас Добрев, главен финансов директор на Vivacom (председател на Клуба на финансовите директори)