Български финансови директори учредиха свой клуб

2638
Български финансови директори учредиха свой клуб

Тази седмица бе проведено учредителното събрание на Клуба на финансовите директори. Такава организация се създава за първи път в България и има за цел да изгражда и налага световни стандарти и високо ниво на експертиза сред професионалистите в управлението на финансови ресурси у нас. За пръв негов председател беше избран финансовият директор на VIVACOM Атанас Добрев, съобщиха от учредители на клуба за Profit.bg .

Членове на новия клуб са финансовите мениджъри на 27 големи компании в страната. Сред тях са представителите на едни от най-големите банки у нас като Първа инвестиционна банка, ОББ и Уникредит Булбанк, финансовите директори на двете най-големи частни национални телевизии БТВ и Нова, както и на компании от ранга на Кока-Кола България, IBM, Карлсберг България, Балканстар и Билла България. Телеком секторът освен с VIVACOM е представен и от оперативния финансов директор на Глобул и финансовия директор на Некском България.

Освен световните финансови стандарти новата организация ще се стреми да реализира обща платформа за срещи и дискусии между финансови директори, икономисти и професионалисти в областта на управлението на финансовите ресурси, както и за срещи с професионалисти от други области - корпоративно управление, човешки ресурси, връзки с обществеността и други.

Клубът има за цел да се превърне в открит форум за дефиниране и споделяне на най-добри практики в управлението на финансови ресурси, да предоставя възможности за свободно споделяне на идеи, опит и познания, както и да разработва и представя пред професионалната общност идейни платформи, които да помогнат за подобряване на ефективността и комуникацията във финансовата сфера.

В управителният съвет на новата организация влизат - Атанас Добрев - главен финансов директор на Vivacom (председател), Димитър Шумаров - главен финансов директор на ОББ (зам. председател), Емилия Палибачийска - главен финансов директор на UniCredit Bulbank, Златка Дамова - главен финансов директор на Кока Кола България и Венцислав Чолаков - главен финансов директор на Билла България.

Сн.: Атанас Добрев, главен финансов директор на Vivacom (председател на Клуба на финансовите директори)

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg