Български компании се представят на форум във Франкфурт

468
Български компании се представят на форум във Франкфурт

През ноември във Франкфурт Deutsche Boеrsе организира форум, на който най-добрите компании на БФБ ще имат възможност да се представят пред чуждите инвеститори.

Това е една от насоките за развитие и популяризиране на капиталовия пазар в България, съобщи Бистра Илкова на провеждащия се днес форум “Перспективи пред капиталовите пазари в Югоизточна Европа”, на която Profit.bg е медиен партньор.

Други основни насоки, върху които ще работи институцията, е повишаване на ликвидността, на броя и обема сделки, привличането на повече инвеститори, за което спомага интегрирането на Хеtrа, и въвеждането на нови финансови инструменти, коментира още Илкова.

Конференцията откри министърът на външните работи Ивайло Калфин. Сред лекторите са Хюсеин Еркан от Истанбулската борса и Спирос Капролос от Атинската.

Сред основните теми, които се дискутират днес, са развитието на българския капиталов пазар след присъединяването на страната към ЕС, промените в законодателната рамка на национално и европейско равнище, пътищата за привличане на инвеститори към фондовите пазари на Югоизточна Европа, сътрудничеството между борсите от региона и взаимодействието им с развитите западноевропейски борси.

Още по темата:

Калфин: Работи се по проект за клирингова къща

БФБ обсъжда перспективите пред капиталовите пазари в Югоизточна Европа

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg