Ралица Агайн, зам.-председател на КФН, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", издаде решение, с което отписва Балкан Проджекти Мениджмънт АД като публично дружество, информират от надзорния орган.

Да припомним, че борсовата търговия с акциите на компанията започна през май 2008 г. Марчело Джоварини, изп. директор на Балкан Проджекти Мениджмънт АД, заяви тогава, че целта на листването на компанията на БФБ е намирането на стратегически инвеститор от областта на химическата промишленост. Според него публичността на едно дружество повишава доверието към компанията.

По данни на Джоварини фирмата е учредена през 1992 г. с три основни направления на дейност - дистрибуция на химични суровини, производство на ЛАБСА (линейна алкил- бензен сулфонова киселина) и дистрибуция на автокозметика и аксесоари за автомобили. Компанията е и официален дистрибутор на автокозметиката на Arexons.

Същевременно от КФН не разрешиха отписването на Институт по целулоза и хартия АД като публично от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор.