Балканкар-Заря купи 51% от Балканкар РУЕН за близо 3.4 млн. лв.

997
Балканкар-Заря АД-Павликени () е придобило собствеността върху 86 292 броя акции, представляващи 51% от капитала на Балканкар РУЕН АД, гр. Асеновград за 3.376 млн. лв., съобщи БФБ.

КВК Инвест АД, гр. Хасково - мажоритарният собственик на капитала на Балканкар-Заря АД-Павликени, притежава допълнително 9% от капитала на асеновградското дружество.

Нека припомним, че акциите от увеличението на капитала на Балканкар-Заря АД - Павликени бяха въведени за търговия на БФБ на 10 септември.

Балканкар-Заря увеличи капитала си от 165 257 лева на 1 322 056 лева за собствена сметка. По този начин всеки акционер получи по 7 от новите акции на дружеството.

На 1 юни Общото събрание на акционерите промени устава. Според промените „капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на съвета на директорите до достигане на номинален размер от 20 млн. лева”.

Днес по позицията се изтъргуваха 335 акции на средна цена от 8.43 лв., или близо 14% по-ниска от вчера.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg