Балканкар Заря АД (

) може да закупи холдингово дружество с идентична дейност. В резултат на взетото на 2 юли решение от Съвета на директорите на дружеството предстои да се прецени икономическата целесъобразност от придобиването на 100% от капитала на холдингово дружество, осъществяващо чрез дъщерните си дружества идентична дейност, съобщава x3news.

За целите на преценката от Балканкар Заря АД ще извършат финансов, данъчен и правен одит (due diligence) на холдинговото дружество и дъщерните му дружества.

Финансовият одит ще се извърши от мениджмънта на публичната компания, а правният и данъчен одит да бъдат възложени за извършване съответно от PricewaterhouseCoopers (данъчен одит) и Landwell (правен одит)

След приключване на финасовия, данъчен и правен одит и след представяне на резултатите от него, ръковдството ще вземе решение относно придобиването на 100% от капитала на холдинговото дружество.

При положително решение относно икономическата целесъобразност от придобиването, Съветът на директорите ще приеме и решение относно начина на осъществяването му – самостоятелно от Балканкар Заря АД или съвместно с други лица, както и относно условията на придобиването.

В момента има шест сделки за купува акции на дружеството. Те варират от 4 лв. до 8.2 лв. Предлагането, според видимите поръчки, започва от 8.5 лв. и е до 10.95 лв. Все още няма сключени сделки по позицията.