Балканкар Заря може да закупи холдингово дружество с идентична дейност

625
Балканкар Заря АД () може да закупи холдингово дружество с идентична дейност. В резултат на взетото на 2 юли решение от Съвета на директорите на дружеството предстои да се прецени икономическата целесъобразност от придобиването на 100% от капитала на холдингово дружество, осъществяващо чрез дъщерните си дружества идентична дейност, съобщава x3news.

За целите на преценката от Балканкар Заря АД ще извършат финансов, данъчен и правен одит (due diligence) на холдинговото дружество и дъщерните му дружества.

Финансовият одит ще се извърши от мениджмънта на публичната компания, а правният и данъчен одит да бъдат възложени за извършване съответно от PricewaterhouseCoopers (данъчен одит) и Landwell (правен одит)

След приключване на финасовия, данъчен и правен одит и след представяне на резултатите от него, ръковдството ще вземе решение относно придобиването на 100% от капитала на холдинговото дружество.

При положително решение относно икономическата целесъобразност от придобиването, Съветът на директорите ще приеме и решение относно начина на осъществяването му – самостоятелно от Балканкар Заря АД или съвместно с други лица, както и относно условията на придобиването.

В момента има шест сделки за купува акции на дружеството. Те варират от 4 лв. до 8.2 лв. Предлагането, според видимите поръчки, започва от 8.5 лв. и е до 10.95 лв. Все още няма сключени сделки по позицията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...