Балканкар-Заря АД-Павликени ще участва с парична вноска в размер на 100 000 лв. в увеличението на капитала на Уотс Заря Лимитид АД – гр. Павликени, съобщават от Българска фондова борса.

Решението за увеличение на капитала е взето от съвета на директорите на Уотс Заря Лимитид АД и предвижда увеличение на капитала на дружеството от 50 000 лв. на 250 000 лв. чрез издаване на 200 000 нови обикновени поименни акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 1 лв.

След увеличението на капитала двамата основни акционера в компанията, Балканкар-Заря АД и Watts Industrial Tyres Pic, ще имат равен дял от компанията, представляващи по 125 хил. акции с номинал от 1 лв.

През март Балканкар Заря АД сключи договор за съвместна дейност и учредяване на съвместно търговско дружество с Watts Industrial Tyres Pic - Глочестършир, Англия.

Съвместното дружество, Уотс Заря Лимитид АД, ще има за предмет на дейност предлагане на комплексни решения в областта на индустриалните колела и гуми на производители на оригинална екипировка на конкурентна цена и с навременни (just in time) доставки.

Засега акциите на Балканкар-Заря АД губят 3.66% от стойността си, като се снижиха до средните 10 лв. В три сделки се прехвърлиха общо 192 книжа на цени от 10 лв.