Банка ДСК е обявена от авторитетното британско списание Finance Central Europe за: „Най-добра банка в Югоизточна Европа през 2007 г.”, „Най-добра банка в България 2007 г.”, „Най-добра банка в България по активи 2007 г.”, „Най-добра банка в България по капитал 2007” и „Най-добра банка в България по обща печалба 2007 г.”

Три от тези награди се присъждат на Банка ДСК за втори пореден път след 2006 г. Също за втори пореден път списанието обяви Виолина Маринова, Главен изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на УС, за „Банкер на годината в България 2007 г.”

Шестте награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното развитие на институцията.

В писмото, с което Finance Central Europe уведомява Банка ДСК за високите отличия, се изтъква, че те са заслужени с „отлични, рекордни и наистина забележителни резултати” през 2007 г.

Особено ценно признание е поставянето на Банката на първо място в цяла Югоизточна Европа, като се има предвид, че задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона. Сред тях са Гърция и Турция, които имат банкова система, развила се отдавна в условията на пазарната икономика, а така също Хърватия и Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния.