БАТ продължава в конкурса за Булгартабак

1002
БАТ продължава в конкурса за Булгартабак

След разглеждането на допълненията към документацията за съответствие Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол допусна Бритиш Американ (Holdings) Табако Ltd, Лондон и Си Би Фемили Офис Сървис" ГмбХ, Австрия, участващи в конкурса за продажбата на 79,83% от капитала на "Булгартабак - Холдинг" АД, София, до следващите етапи в процедурата.

От АПСК поискаха на 14-и този месец от БАТ и Си Би Фемили Офис Сървис в срок до 19 юли, същите да дадат разяснения и документи, във връзка с подадените от тях документации за съответствие с предварителните квалификационни изисквания. Същият ден от агенцията информираа, че БТ Инвест са получили одобрението на АПСК за по-нататъшното си участие в конкурса. Да припомним, че зад БТ Инвест стои руската държавна банка ВТБ (Внешторгбанк).  

Холдингът реализира нетна печалба за 2010 г. в размер на 5.83 млн. лева, което е с 82.26% повече спрямо положителния резултат от предходната година.

Само преди месец общото събрание на акционерите взе решение за разпределението на 7.192 лв. брутен дивидент на акция.

Акциите на холдинга се оказаха най-губещи сред компаниите от BG40 за периода от 18 до 22 юли, понижавайки се с 8.43% до 27.01 лв. срдна цена за брой.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...