С Решение на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг" ЕАД по Протокол № 5 - 2011 г., в качеството му на едноличен собственик на капитала на „Мини Марица изток" ЕАД, г-н Тодор Тодоров, е освободен като член на Съвета на директорите на „Мини Марица изток" ЕАД, и на негово място е избран г-н Евгени Стойков.

Във връзка с това с Решение на Съвета на директорите на „Мини Марица изток" ЕАД по Протокол № 2 - 2011/03.02.2011 г., г-н Евгени Стойков е избран за Изпълнителен директор на „Мини Марица изток" ЕАД, като предстои вписване на взетите решения в Търговския регистър при Агенцията по вписванията.

Г-н Евгени Стойков е роден през 1968 година. Завършил е Техническия университет в София, със специалност инженер по „Топлоенергетика". Специализирал е „Организация и управление на бизнеса" в Стопанската академия „Д. А. Ценов", гр. Свищов. Г-н Евгени Стойков е с богат и дългогодишен опит в областта на енергетиката като последователно е заемал ръководни позиции в „ТЕЦ Марица изток 3" ЕАД, „Енергоремонт Гълъбово" АД, „Брикел" ЕАД, „Видахим" ЕАД, „ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД и „Мини Марица изток" ЕАД.