На 30 юни 2010 г. приключи първият по рода си конкурс за търговия на БФБ с възможност за къси продажби, организиран от БенчМарк Финанс.

Конкурсът бе насочен към всички, които се интересуват и следят развитието на капиталовия пазар. Начинаещи и опитни инвеститори имаха възможността да сравнят своите инвестиционни стратегии напълно безплатно и без риск за реални загуби.

Прозрачността на конкурса бе гарантирана чрез създадената възможност за следене не само на постигнатата доходност, а също и на портфейлите и сделките на всички участниците.

Kонкурсът BenchMark BG Racing се проведе от 07.06.2010 год. до 30.06.2010 год., като регистрирани за конкурса бяха 277 участници.

Освен стандартните условия за търговия на БФБ в BenchMark BG Racing, участниците използваха и къси продажби.

След проведено проучване сред участвалите в конкурса, мнозинството са на мнение, че въвеждането на късите продажби в реалната търговия ще доведе до увеличаване на цялостната ликвидност на пазара.

Победителите ще получат парични награди на стойност 1 800 лева, които могат да получат без никакви допълнителни условия, както и търговия без комисионна за определен период.

„Смятам, че въпреки ситуацията на пазара, успяхме да провокираме интересът на инвеститорите за участие в BenchMark BG Racing, като възнамеряваме и в бъдеще да провеждаме подобни конкурси и кампании" допълни Деница Христова, изпълнителен директор на БенчМарк Финанс.