БФБ получи сертификати по ISO

876
БФБ получи сертификати по ISO

Днес, 6 ноември 2009 г., официално бяха връчени сертификатите по придобиване на международните стандарти ISO 9001:2008 и ISO/IEC 27001:2005 на „Българска фондова борса-София"АД.

Стандартът ISO 9001:2008 поставя изисквания за разработване и внедряване на ефективна Система за управление на качеството в дадена компания. Тази система обхваща вътрешно-организационната документация, отнасяща се до управлението на качеството в компанията. Целта е в обхвата на Системата за управление на качеството да бъдат включени всички дейности, които гарантират доброто функциониране на организацията и удовлетворението на нейните клиенти.

Стандартът ISO/IEC 27001:2005 изисква внедряването на Система за управление на информационната сигурност, която да гарантира конфиденциалността и интегритета на информационните активи на компанията, да управлява надеждния достъп до тях и да оптимизира използваните ресурси по съхраняването им.

Според изискванията на този стандарт се обхващат основните аспекти на сигурността: оценка и управление на риска, управление на персонала, физическа сигурност, контрол на достъпа, сигурност при избора, закупуването и ползването на софтуер и хардуер, планове и действия в извънредни ситуации и кризи.

Двата сертификата са издадени на Борсата от SGS. Сертификатите се издават за срок от три години като през този период се провеждат годишни контролни одити.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg