БФБ пуска нов информационен продукт

495
Във връзка с измененията в нормативната уредба, свързани с разкриването на информация от страна на емитенти, чиито ценни книжа са допуснати до търговия на регулиран пазар и във връзка със задължението им регулираната информация да се оповестява на обществеността чрез медия, осигуряваща ефективното й разпространение, Българска Фондова Борса – София, посредством дъщерното си дружество “Сервиз Финансови Пазари” ЕООД, разработва и в най-скоро време ще предложи на инвестиционната общност нов информационен продукт.

Продуктът се базира на изградената интегрирана електронна система за разкриване на информация (ЕКСТРИ) и ще позволи на потребителите да изпълняват законовите си задължения на принципа на “единната входна точка”, т. е. от една страна по отношение на задължителните законови уведомления към Комисията за финансов надзор, а от друга - на задължението за оповестяване на регулирана информация на обществеността в страната и страните членки на ЕС.

Благодарение на изградените връзки на борсата с множество авторитетни местни и чуждестранни медии, инвеститорите и обществеността в страната и чужбина ще имат максимално широк достъп до оповестената информация, което от друга страна ще доведе до мултиплициране на маркетинговия ефект от публичността на компаниите.

Потребители на новия информационен продукт ще могат да бъдат и инвестиционните посредници по отношение на изискванията за оповестяване на параметрите на сключените от тях сделки извън регулиран пазар, както и други компании и организации, които желаят да разпространяват информация в България и страните членки на ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg