БФБ разширява ценовите диапозони за деня

512
БФБ разширява ценовите диапозони за деня

Във връзка с чл. 47, ал. 7 от част IV към правилника на борсата, Българска фондова борса уведомява всички свои членове, че ценовите диапозони, които предизвикват прекъсвания за нестабилност се разширяват с 30 на сто.

Според гореспоменатата алинея се казва, че в извънредни ситуации, породени от събития или обстоятелства със съществено значение за международните финансови пазари и имащи отношение към пазарите на Борсата рамките на максимум една търговска сесия, диапазоните по предходните алинеи могат да бъдат допълнително разширени с 30 на сто.

За емисиите акции, допуснати до официалния пазар, динамичният ценови диапазон е 5 (пет) на сто спрямо референтната цена, а статичният е 10 (десет) на сто спрямо последната цена, постигната на аукцион.

На неофициалния пазар и за акциите, издадени от дружества със специална инвестиционна цел, динамичният ценови диапазон е 10 на сто спрямо референтната цена, а статичният е 20 на сто спрямо последната цена, постигната на аукцион.

При неофициалния пазар и емисиите, търгуващи се само посредством, насрочени аукциони, както и за емисиите инструменти, издадени от колективни инвестиционни схеми, ценовият диапазон е 30 на сто спрямо цената, постигната на предходния аукцион.

Към момента SOFIX пада с над 3% до 929.09 пункта, което е най-ниската стойност на индекса от над 2 години насам.

Нека припомним, че изпадналата в затруднение щатска инвестиционна банка Lehman Brothers Holdings Inc. е подала документи за попадане под защита на законите за банкрут, според изявление на компанията, направено рано днес.

В същото време Bank of America Corp. бетонира статута си на най-голямата банка в САЩ, след като се е съгласила да придобие Merrill Lynch & Co, най-голямата брокерска къща в света, за около 50 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...