Търговията на БФБ с емисията акции на Експат Бета АДСИЦ ще започне от 28 ноември следващият петък. Това реши на провелото се днес заседание Съветът на директорите на борсата ни.

Размерът на емисията е 4 342 890 лв., разпределени в същото количество ценни книжа. Присвоеният борсов код е E7P. Цената за въвеждане на търговия е 1 лв.

Компанията е с предмет на дейност инвестиране на паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти) посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения в тях, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

В началото на октомври стана ясно, че първичното публично предлагане на 2 млн. акции от първоначалното задължително увеличаване на капитала на Експат Бета АДСИЦ е приключило успешно.

Лицата, придобили права при борсовата им продажба в рамките на предвидения срок, упражниха 1 342 890 права, като 1 342 890 акции бяха записани и емисионната им стойност заплатена по набирателната сметка на дружеството.

По-рано този месец КФН вписа увеличението на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел.