БФБ: Сделките с табаците са според правилата

657
БФБ: Сделките с табаците са според правилата

Във връзка с публикации в медиите, свързани с продажбата на акции от „Слънце Стара Загора Табак” АД и „Цигарена фабрика Пловдив” АД, от “Българска фондова борса - София” коментират, че сделките са осъществени по начините и според правилата за сключване на всички останали сделки на борсата.

Сделките са осъществени и в съответствие с одобрено от Надзорния и Управителния съвет на “Булгартабак Холдинг” АД предложено преструктуриране на тютюневия холдинг от консултантите (консорциумът Адвокатско дружество „Събев и съдружници” - „Евро-финанс” АД - „Балканска консултантска компания” ООД), публикувано от БФБ-София АД на 25 юни 2008 г.

Упълномощеният от продавача инвестиционен посредник е ИП “Евро-финанс” АД.

По време на публичното предлагане на акции на „Цигарена фабрика Пловдив” АД на 17 юли 2008 г. в борсата присъства представител на Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Днес КФН обяви, че започва проверка на реализацията чрез търговската система на борсата на сделки за продажбата от „Булгартабак Холдинг” АД на мажоритарни пакети акции на „Слънце Стара Загора Табак” АД и „Цигарена фабрика Пловдив” АД.

Още по темата:


КФН проверява продажбата на Слънце Стара Загора Табак и Цигарена фабрика Пловдив

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg