БФБ ще обжалва пред ВАС акта на КФН

520
БФБ ще обжалва пред ВАС акта на КФН

Във връзка с наложена от КФН принудителна административна мярка, с която се задължава БФБ да разработи и приложи технически мерки, с които да осигури пълно съответствие между функционалността на системата COBOS по отношение на подаваните поръчки за сделки с финансови инструменти и функционалността на търговската платформа XETRA, БФБ съобщава, че ще обжалва индивидуалния административен акт в законноустановения срок пред Върховния административен съд на Република България.

Според принудителната мярка фондовата борса е задължена да изпълни изискването в срок от 30 дни от постановяване на решението за прилагане на принудителната мярка и да представи доказателства за това в КФН в срок от 1 ден след изтичане на 30-дневния срок.

Мярката се налага поради факта, че понастоящем COBOS не допуска въвеждането на „айсберг” и стоп-поръчки, както и такива с валидност за определена фаза на търговската сесия, като по този начин се нарушава основен принцип на борсовата търговия, а именно равнопоставеността на инвеститорите.

Още по темата:

Надзорът задължава БФБ да въведе всички функционалности на XETRA в COBOS

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg