БФБ ще си сътрудничи с Българската агенция за инвестиции

593
БФБ ще си сътрудничи с Българската агенция за инвестиции

Днес, 15 юли 2008 г., “Българска фондова борса-София” АД и Българската агенция за инвестиции (БАИ) подписаха Меморандум за сътрудничество. Подписите си под документа поставиха изпълнителните директори на двете институции Бистра Илкова и Стоян Сталев.

Чрез този Меморандум за сътрудничество БФБ-София и БАИ се ангажират да спомагат с общи усилия за подобряването на инвестиционния климат в страната и за популяризирането на българския бизнес в чужбина.

Предвижда се двете институции регулярно да си разменят информация за чуждестранните инвестиции в България, включително и за вложенията на капиталовия пазар. Борсата ще разчита на съдействие от страна на БАИ в усилията й за привличане на нови емитенти сред чуждестранните компании с инвестиционен интерес към България.

Двете страни се споразумяха също така да организират общи инициативи с цел разясняване и популяризиране на инвестиционните възможности в страната, както и на предимствата на публичния статут на компаниите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg