Във връзка с влизане в сила на нови разпоредби на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 2 от 17 септември 2003 г. за "проспектите", съгласно който "Достъпът и обменът на информация с регулирания пазар и Централния депозитар на системата по ал. 1 се ограничават само до информацията по чл. 27, ал. 4 и 5.", БФБ-София АД прекратява оповестяването на регулирана информация считано от днес, 21 ноември 2007 г.

Съгласно Чл. 44. (1) от Наредба № 2, БФБ-София АД ще разпространява публично информацията по чл. 27, ал. 4 и 5 (поканата за свикване на общо събрание на акционерите и материалите за него съгласно чл. 115, ал. 4 ЗППЦК и протокола от общото събрание на акционерите, съгласно чл. 117, ал. 1 ЗППЦК) посредством ежедневния си бюлетин.

БФБ-София АД ще публикува постъпваща регулирана информация по чл. 27, ал. 1 от Наредба № 2 за "проспектите" при условие, че информацията не е постъпила по системата ЕКСТРИ, информацията е постъпила по официален начин на хартиен и магнитен носител, или задълженото лице изрично заявява, че желае информацията да бъде оповестена чрез Борсовият бюлетин и уеб-сайт незабавно след получаването и в Борсата.

Според Чл. 27. (1) емитентът е длъжен последващо да разкрива информация, като представя на комисията и на обществеността:

1. периодична информация;
2. вътрешната информация съгласно чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти;
3. другата регулирана информация по смисъла на ЗППЦК.