БФБ-София бе приета за пълноправен член на FESE

558
БФБ-София бе приета за пълноправен член на FESE

На редовното годишно Общо събрание на Федерацията на Европейските Фондови Борси (FESE), състояло се на 25 юни 2007 год. в Брюксел, Българската фондова борса бе приета за пълноправен член на организацията.

На събитието присъстваха председателят на Съвета на директорите на Борсата Виктор Папазов и изпълнителният директор Бистра Илкова. По време на официалната церемония президентът на FESE Юкка Рууска специално подчерта динамичното развитие на българския капиталов пазар и постигнатите успехи през последните години.

Членове на FESE могат да бъдат само борси от държави-членки на Европейския съюз, чийто фондови пазари са обявени за регулирани пазари от Европейската комисия. Федерацията участва активно във формирането на законодателните решения и директивите в областта на капиталовите пазари в ЕС.

По време на посещението си в Брюксел Виктор Папазов и Бистра Илкова проведоха многобройни срещи с ръководните представители на европейските борси.

Отново е бил потвърден интересът на водещи борси и борсови обединения като Италианската фондова борса (Borsa Italiana), OMX, Атинската фондова борса и др. към стратегическо партньорство с БФБ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...